Proton X70 2022 akan dilancarkan Khamis ini, adakah ia akan datang dengan enjin turbo 1.5L dan pilihan AWD?

Proton X70 2022

Sejurus selepas mengeluarkan Proton Saga yang dikemas kini untuk 2022, Proton melancarkan SUV X70 baharunya pada Khamis akan datang. Pada masa ini, ini merupakan tawaran SUV utama mereka dan Proton berkata mereka “memperkenalkan reka bentuk yang akan meningkatkan pengalaman pemanduan anda”.

Proton X70 2022 akan diumumkan secara dalam talian di halaman Facebook rasmi Proton pada jam 11:00 pagi Khamis, 9 Jun 2022. Melihat teaser mereka, X70 baharu yang dikemas kini akan mendapat reka bentuk rim 19″ yang serupa dengan model Edisi Khas X70 yang pernah dikeluarkan pada Julai 2021.

Proton X70 2022

Walaupun kebanyakan orang menantikan peningkatan wajah yang lebih menarik, model 2022 ini dijangka mengekalkan reka bentuk yang sama seperti X70 pertama yang diperkenalkan pada 2018. Anda boleh mengharapkan logo Proton bulat baharu yang sama seperti model semasa dan mungkin beberapa tweak kecil untuk dalaman mahupun luaran. Kami berharap Proton menawarkan sistem infotainmen yang dinaik taraf tetapi ia mungkin tidak menyokong Apple CarPlay atau Android Auto.

Dari segi keselamatan, kami berharap Proton akan menaik taraf Advanced Driver Assistance System (ADAS) dan menawarkan sekurang-kurangnya Autonomous Emergency Braking (AEB) untuk varian yang lebih rendah. Di bahagian keselamatan, model X70 Premium kini berada di belakang model utama X50 yang menawarkan ciri pemanduan separa autonomi Tahap 2 seperti bantuan menjaga lorong dan kawalan pelayaran adaptif yang menyokong stop and go traffic.

Sumber : SoyaCincau

About Author

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!